Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Chalet plaatsen

Chalet plaatsen

Plaatsen van het chalet.

Wat komt er allemaal bij te kijken om een chalet, tuinkantoor, container woning of stacaravan te plaatsen? Er komt veel bij te kijken, mede omdat er veel te regelen valt. Hieronder leest u beknopt wat er allemaal op de achtergrond gebeurt.

Als eerste, moeten er een vergunningen aangevraagd worden of is er een meldplicht alleen al voldoende? Door hier even wat tijd aan te spenderen, kan dit veel ellende voorkomen.

De levertijd.

De levertijd bedraagt ca. twaalf weken na aanvang van de bouw, maar het kan voorkomen dat door drukte of andere omstandigheden de bouw verlaat start of uitloopt, doordat b.v. uw keuken tijdelijk niet leverbaar is. Deze informatie krijgt u ruim van te voren, zodat u weet waar u aan toe bent! Sommige delen voor uw droomchalet zijn speciaal op maat gemaakt en dit kost helaas tijd. Denk b.v. aan uw luxe keuken naar eigen wens en kleur met b.v.

 • Oven.
 • Vaatwasser.
 • Koelkast (met of zonder vries gedeelte).
 • Gasplaat of inductie plaat.
 • Afzuiging installatie.
 • Keuken verlichting.
 • e.d.

Daarnaast is het intensief werk om een chalet te bouwen. Het is immers een (compleet ingericht) thuis. Pas als definitief de datum bekend is wanneer uw chalet, stacaravan, tuin kantoor of container woning klaar is of klaar komt, begint het hoofdstuk over het plaatsen.

Onderzoek.

In voorgaande overleg, vooraf gaande de levering, eventueel met locatie bezoek, is al duidelijk waar het chalet moet komen te staan. Zo weten we ook of er b.v. een kraan moet komen en wat voor type kraan, bijzonder transport onder begeleiding, of andere bijzonderheden.

Wanneer wordt het chalet geplaatst?

Het antwoord daarop is simpel; als eerste moet bekend wezen wanneer het chalet, tuinkantoor, containerwoning, schuurtje of stacaravan compleet uit productie komt. In de volgende stap zitten we rond de tafel met de eigenaar en indien van toepassing, ook met de vakantiepark beheerder om een datum inplannen wanneer het chalet, tuinkantoor, containerwoning, schuurtje of stacaravan naar de eind locatie plaats kan. Is deze datum definitief? Nee, een indicatie, maar geeft wel een idee wanneer het chalet plaatsen gebeurd.

Transport van de chalet.

Dieplader voor transport chalet

Op moment, wanneer de exacte datum bekend is, dat uw chalet uit productie komt, zullen we met U de gesprekken beginnen over de leverdatum en tijd. Nadien wordt dit ook met het transportbedrijf besproken en samen overlegd, of deze datum haalbaar is. Daarnaast moet er b.v. reserveringen voor een boot (Waddeneilanden) geregeld worden? Geeft het transportbedrijf groen licht, dat deze alles tot in de puntjes geregeld heeft, zal alles in gang gezet op uw chalet, tuinkantoor, containerwoning, schuurtje of stacaravan op deze datum te leveren. Deze datum wordt ook nog een keer bevestigd.

Het transportbedrijf brengt het chalet eerst met de dieplader zo dicht mogelijk naar de eind bestemming. Uit voorgaande gesprekken is al duidelijk gebleken of we b.v. een kraan nodig hebben. Zo ja, staat de kraan al paraat op locatie en het chalet zal met de kraan verder verplaatst worden, waardoor het chalet een paar minuten later weer op de grond staat. Met behulp van een voertuig, heftruck, tractor,  kooi-aap of mankracht, rijdt het chalet, deze staat immers op wielen, naar haar eindbestemming locatie. In de volgende stap staat het voorste en achterste gedeelte op tegels en of spoorbielzen, hierdoor staat uw chalet waterpas, geheel in balans op de eindbestemming, aangesloten op de nutsvoorziening en rondom afgewerkt. Als slot wordt alles nog een keer doorgenomen met de eigenaar of vertegenwoordiger met een check lijst.

eisen checklist
Chalet door kraan verpleetst

Nutsvoorzieningen.

Bij het plaatsen van een chalet is het belangrijk dat deze op nutsvoorzieningen aangesloten wordt. De nutsvoorziening bestaat uit gas, water en stroom (elektriciteit). Het aansluiten gebeurt door Chaletbouw-KC of een gespecialiseerd bedrijf. Staat of komt uw chalet op een vakantiepark te staan, kan het vakantiepark de aansluitingen verzorgen. Informeer vooraf naar de mogelijkheden en de kosten.

 • Sluit het vakantie park het chalet aan?
 • Gaat (laat) Chaletbouw-KC het chalet aansluiten?

Tevredenheid.

Bent u tevreden? Dan zijn wij ook tevreden en zal alles, wat eerder besproken is, zoals b.v. platen rondom het chalet, netjes afgewerkt worden en dan volgt de eindcontrole met de klant.

Handen schudden, tuinkantoor, indeling van een chalet,

Chaletbouw-KC denkt graag mee in het verwezenlijken van uw Droomchalet.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

 • Spelfouten
 • Verkeerde zinsopbouw
 • Onvolkomenheden
 • Missende informatie
 • Foutieve of misleidende informatie
 • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)