Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Type chalets

Type chalets

Diverse modellen en type chalets.

Ja, chaletbouw-KC kan diverse modellen en type chalets leveren, MAAR u kunt zelf ook met voorstellen komen voor een bepaalde type chalet die gemaakt kunnen worden. Gezien wij hier elk model met de hand afwerken, zal ook een eigen model qua prijs niet veel meer kosten. Maar terug naar de modellen, onderstaande zijn voorbeeld modellen die eventueel naar eigen smaak aangepast kunnen worden.

Type daken.

Elke model chalet is te leveren, net als een tuinkantoor, met drie verschillende soorten daken. Ook hier kunnen de daken gespiegeld gebouwd worden.

Zadeldak1
Gelijkzijdige zadeldak Isometrische aanzicht
Zadeldak2
Gelijkzijdige zadeldak zij-aanzicht
Zadeldak3
Ongelijkzijdige zadeldak isometrische aanzicht
Zadeldak4 1
Ongelijkzijdige zadeldak zij-aanzicht
Lessenaarsdak3 3graden
Lessenaar dak isometrische aanzicht
Lessenaarsdak4 3graden
Lessenaar dak zij-aanzicht

Verschillende soorten chalets.

We hebben al onze chalets een naam gegeven. De keuze is gevallen op de oude Griekse Goden, Godinnen en Helden uit de oudheid. Net als bij Chaletbouw-KC zit er geschiedenis achter de naam en zeg eens eerlijk, deze namen klinken toch beter dan model 1, model 2, enz.?

Klik op de naam van de Griekse God of Godin om direct naar dat model te gaan.

Griekse mythologische vrouw met slangen op haar hoofd i.p.v. haar die door haar blik mensen in steen kon veranderen.

De volgorde van de plaatjes.

De indeling van de plaatjes is als volgt, linkerzij aanzicht, vooraanzicht, isometrische aanzicht en het type chalet of stacaravan gezien van boven. (Dak is, voor de duidelijkheid, alleen op de tekeningen verwijderd.) met als slot een 3D preview.

Model Hestia.

Deze type chalet, model “Hestia”, is vernoemd naar de mythologische Godin van huis, haard en familie.

Deze type chalet is een allround model, wat het meeste voorkomt op b.v. vakantieparken. Het is een recht toe, recht aan model.

111
112
113
140

Model Demeter.

Deze type chalet, model “Demeter”, is vernoemd naar de mythologische Godin van de landbouw, oogst en graan.

Dit type chalet heeft twee schuine kanten aan de voorzijde. Door deze opbouw heb je een ruimer zicht bereik. Het gezichtsveld wordt uitgebreid. De hoeken zijn vaak 30 graden schuin, doch kunnen ook in andere maten geleverd worden.

211
221
231
240

Model Eros.

Deze type chalet, model “Eros”, wie kent de naam niet? is vernoemd naar de mythologische God van de liefde.

Dit type chalet heeft twee schuine kanten aan de voorzijde. Door deze opbouw heb je een ruimer zicht bereik. Het gezichtsveld wordt uitgebreid. De hoeken zijn vaak 30 graden schuin, doch kunnen ook in andere maten geleverd worden. Door de schuine kant heeft dit model een iets speelser uiterlijk.

311
321
331
340

Model Hermes.

Deze type chalet, model “Hermes”, is vernoemd naar de mythologische God van de handel, reizigers, dieven en boodschapper van de goden.

Deze chalet heeft naast een recht gedeelte, ook twee schuine kanten aan de voorzijde. Door deze opbouw heb je een ruimer zicht bereik. Het gezichtsveld wordt uitgebreid. De hoeken zijn vaak 45 graden schuin, doch kunnen ook in andere maten geleverd worden.

411
421
431
440

Model Pan.

Deze type chalet, model “Pan”, is vernoemd naar de mythologische God van het woud, herdersleven wildernis en de muziek.

Dit model chalet heeft een recht gedeelte en twee schuine gedeeltes aan de voorzijde. Door deze opbouw heb je een ruimer zicht bereik. Het gezichtsveld wordt uitgebreid. De hoeken zijn vaak 45 graden schuin, doch kunnen ook in andere maten geleverd worden. Door de schuine kant heeft dit model een iets speelser uiterlijk.

511
521
531
540

Model Persephone.

Deze type chalet, model  “Persephone”, is  vernoemd naar de mythologische Godin van het voorjaar.

Doordat dit model chalet  één schuine kant aan de voorzijde heeft, heeft dit model chalet een  moderne “look” gekregen. De dubbele deur zich in deze hoek bevindt, waardoor je bij het instappen geen 90 graden bocht hoeft te maken. Instappen lukt makkelijker.

611
621
631
640

Model Athene.

Deze type chalet, model “Athene”, is vernoemd naar de mythologische Godin van de oorlog, wijsheid en beschermengel van Griekse helden.

Dit model chalet heeft net als het model “Persephone” één schuine kant aan de voorzijde, maar ook aan de onderzijde. Hierdoor heeft het chalet een modernere “look” gekregen, alsmede de dubbele deur zit nu in de hoek, waardoor je bij het instappen geen 90 graden bocht hoeft te maken. Door de schuine kant heeft dit model een iets speelser uiterlijk meegekregen.

711
721
731
740

Model Aphrodite.

Deze type chalet, model “Aphrodite”, is vernoemd naar de mythologische Godin van de liefde, vruchtbaarheid, schoonheid en beschermster van flora en fauna.

Dit model Chalet heeft  twee schuine kanten aan de voorzijde. Hierdoor heeft het chalet een modernere “look” gekregen, doch ook weer door de tweede hoek, een groter gezichtsveld. De dubbele deur zit nu in de hoek, waardoor je bij het instappen geen 90 graden bocht hoeft te maken.

811
821
831
840

Model Bakchos.

Deze type chalet, model “Bakchos”, is  vernoemd naar de mythologische Godin van de liefde, vruchtbaarheid, schoonheid en beschermster van flora en fauna.

Dit model chalet heeft drie schuine kanten aan de voorzijde. Twee schuine kanten aan de zijkant, één schuine kant aan de onderkant. Hierdoor heeft het chalet een modernere “look” gekregen, doch ook weer door de tweede hoek, een groter gezichtsveld. De dubbele deur zit nu in de hoek, waardoor je bij het instappen geen 90 graden bocht hoeft te maken. Hierdoor is de inloop makkelijker. Door de schuine kant heeft dit model een iets speelser uiterlijk.

911
921
931
940

Model Pallas Athena.

Deze type chalet, model “Pallas Athena”, is vernoemd naar de mythologische Godin voor het beschermen van kunstenaars en handwerkslieden.

Het chalet model “Pallas Athena” is eigenlijk het model “Hestia”, doch met aangebouwde overkapping.  Heerlijk om buiten te zitten, want zelf bij regen zit je droog. (En dan hebben we hier nog niet eens over de rokers onder ons.) De over kapping is trouwens ook bij alle andere modellen te leveren, ook naar eigen wensen.

1011
1021
1031
1040

Model Perseus.

Deze type chalet, model “Perseus”, is vernoemd naar de mythologische held die het gevecht tegen de gorgoon Medusa won.

Deze design model heeft aan de voorkant twee flauwe hoeken, bestaande uit twee schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een iets groter gezichtsveld, maar ook het rechthoekig model is hierdoor gebroken en komt veel moderner over, maar ook weer niet rond.

1111
1121
1131
1140

Model Medusa.

Deze type chalet, model “Medusa”, is vernoemd naar een mythologische wezen dat in plaats van haren, slangen op haar hoofd had. Ieder die haar aanschouwde, werd door haar blik in steen veranderd.

Deze nieuwe type design model bestaat aan de voorkant uit een hoek, welke bestaat uit twee schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een groter gezichtsveld. Het gezichtsveld vrij breed, waardoor je een ruimere uitzicht hebt. Ondanks de naam, is dit type chalet niet van steen gebouwd, doch wederom hout constructie met staal en kunststof gevelbekleding. 

1211
1221
1231
1240

Model Prometheus.

Deze type chalet, model “Prometheus”, is vernoemd naar de mythologische figuur die uit liefde voor de mensheid het vuur van de Olympische goden stal om het vervolgens aan de mensen te  schenken.

Dit nieuwe design model chalet heeft aan de voorkant een hoek, bestaande uit twee schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een groot gezichtsveld. Het gezichtsveld is hierdoor breed uitgevoerd. waardoor je een ruimere uitzicht hebt.

1311
1321
1331
1340

Model Cerberus.

Deze type chalet, model “Cerberus”, is genoemd naar een reusachtige mythologische  waakhond die in het bezit is van drie koppen en zijn staart is een slang. Deze hond kan letterlijk naar alle kanten tegelijk uitzien; niets ontkomt aan zijn blik.

Het model “Cerberus” is een design model chalet, met aan de voorkant drie rechte en schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een elegante “look” gekregen, doch ook weer door de hoek, een groter gezichtsveld. Dit model is één van de laatste designs van Chaletbouw-KC; tot er nieuwere uitvoeringen komen.

1411
1421
1431
1440

Model Chimère.

Deze type chalet, model “Chimère”, vernoemd naar het fabelachtige wezen dat is samengesteld uit meerdere dieren. Doorgaans wordt ze afgebeeld met de kop van een leeuw, lichaam van een geit en de staart van een slang.

Het chalet model “Chimère” is een moderne design model chalet, met aan de voorkant rechte en schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een modernere “look” gekregen, doch ook weer door de hoek, een groter gezichtsveld. Het gezichtsveld is  groter als van model Icarus.

1511
1521
1531
1540

Model Icarus.

Deze type chalet, model “Icarus”, is een moderne design model chalet, met aan de voorkant rechte en schuine gedeelten. Hierdoor heeft het chalet een modernere “look” gekregen, doch ook weer door de hoek, waardoor een een groter gezichtsveld gecreëerd is, waardoor er meer zonlicht naar binnen komt. Het gezichtsveld is iets smaller als van model Chimère en is een afgeleide hiervan.

Icarus was volgens de Griekse mythologie de zoon van meesteruitvinder Daedalus. Hij vloog weg van het eiland Kreta met door zijn vader gemaakte vleugels van veren en was. Hij vloog te dicht naar de zon. Het was begon te smelten en de veren lieten los.

1611
1621
1631
1640

Model Zeus.

Deze type chalet, “Zeus”, is vernoemd naar de koning van de mythologische goden, heerst over de hemel, lucht, het weer en de bliksem.

Model “Zeus” is een dubbele chalet. Het eerste grotere model chalet die ontworpen is door Chaletbouw-KC. Niet dat er twee chalets onder één kap zitten, maar een model chalet dat twee keer zoveel ruimte heeft als een standaard chalet. Deze wordt vaak gebruikt voor grote gezinnen en kleine groepjes mensen. Dit model is zowel rechthoekig als in het vierkant te leveren.

20111
3021
3031
3040

Model Poseidon.

Deze type chalet, model “Poseidon”, is wel een twee onder één kap model. Geschikt voor kleine groepjes mensen die dicht bij elkaar zitten en toch wat meer privacy willen. Lente x Breedte vanaf 10 meter x 8 meter; per appartement ca. 10 meter x 4 meter.

In de Griekse mythologie is “Poseidon” de god van het water, zee, paarden en aardbevingen. Hij is een van de Olympische goden en de broer van de oppergod Zeus. De god staat bekend om zijn stugge karakter en om de drietand (trident) die hij altijd in zijn hand heeft.

21011
21021
21031
21040

Model Hera.

Het model “Hera” is vernoemd naar de mythologische Godin van het huwelijk en beschermer van het gezin.

Dit model is ontwikkeld voor mensen met grotere gezinnen en groepjes mensen. Door de bouwwijze is meer ruimte gecreëerd. Naast de recht hoekige modellen, zijn ook chalets te leveren in een “L-vormige” modellen, alsmede “U-vormige” modellen, “Z-vormige” modellen en “vierkante” modellen.

3011
20211
20311
20400

Model Apollo.

>>> In ontwikkeling <<<

“Apollo”, is de god van de zon, muziek, geneeskunde, poëzie en schone kunsten.

Deze type chalet, “Apollo”, is een extra hoog model, doordat er een lage boven verdieping gecreëerd is. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen de slaapkamer(s) gebruiken om zich om te kleden en te gaan slapen. Doch de slaapkamer(s) kunnen wel 33% ruimte van het chalet in nemen. Door deze ruimte te verplaatsen, houdt je in het chalet deze ruimte over en kun je deze zelf naar eigen smaak gebruiken.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Model Hercules.

Deze type chalet, model “Hercules”, is vernoemd naar de zoon van de mythologische god “Zeus” en is één van de bekendste en sterkste helden uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Dit model is wel een vier!! onder één kap model. Geschikt voor kleine groepjes mensen die dicht bij elkaar zitten en toch wat meer privacy willen. Lente x Breedte vanaf 20 meter x 8 meter; per appartement ca. 10 meter x 4 meter. Dit is tevens het grootste chalet die Chaletbouw-KC kan leveren.

40011
40021
40031
40040

Chaletbouw-KC denkt graag mee in de keuze van uw Droomchalet,

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)