Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Verschil-stacaravan-chalet

Verschil tussen een stacaravan en een chalet

Bestaat er een verschil tussen een stacaravan en een chalet?

Op het eerste oog bestaat er weinig verschil tussen een moderne stacaravan en een chalet. Voor enkele jaren terug had een stacaravan een gewelfd dak, zeg maar een rond gebogen dak, maar tegenwoordig zijn er ook al stacaravans met een lessenaar dak of zadeldak. Daarnaast zijn er ook stacaravans met kunststof gevel beplating i.p.v. aluminium beplating. Je komt deze nu nog weinig tegen, doch ze bestaan. Pas als je een chalet naast een stacaravan zet, zien veel mensen de  verschillen, maar ook dan kunnen de mensen  vaak niet met honderd procent zekerheid zeggen of een chalet of stacaravan zien.

Verschil stacaravan chalet

Stacaravans.

Voor iedere gezinssamenstelling heeft chaletbouw-KC het juiste (vakantie) verblijf; stacaravans, chalets en container woningen, variërend van eenvoudig tot zeer exclusief. Van een stacaravan worden meerdere exemplaren tegelijkertijd gemaakt. Het is productie werk. Dit is uiteraard zeer gunstig voor de uiteindelijke verkoopprijs, doch er is weinig keuze in de modellen. Vanouds worden stacaravans van aluminium gemaakt, maar de laatste jaren heeft de markt zich in rap tempo ontwikkeld.

Tegenwoordig zijn er ook prachtige modellen verkrijgbaar met een houten of kunststof gevelbekleding. Een stacaravan is een zeer compleet product. Je kunt er direct al in wonen. De beperkte inrichting is van tevoren besproken en staat al vast. Bijvoorbeeld de gordijnen, vloerbedekking en meubelen zijn al aanwezig. In sfeer is er behoorlijk wat keuze. Kies je voor een frisse of moderne look, of voel je je prettiger in de warme atmosfeer van de bekwame Engelse fabrikanten?

(*Nadeel, alles, tot en met de schroeven en bouten zijn Engelse maten, ook de aansluiting van de verwarming en kranen.) 

Binnen de grenzen van de fabrikant kun je een aantal keuzes maken. Vrijwel alle modellen stacaravans zijn in een paar maten verkrijgbaar en bij enkele typen is het mogelijk de kleur van in- en exterieur te kiezen, alsmede de beperkte inrichting..

Chalets.

De chalets worden, in tegenstelling tot stacaravans, geheel naar jullie wens gemaakt. Bijna alles is mogelijk en daarom is er geen chalet hetzelfde. Iedere gezinssamenstelling brengt zijn eigen wensen mee. Deze wensen kunnen vervuld worden, niet alleen de buitenafmetingen en uiterlijk, maar ook de grote van b.v. de slaapkamer, keuken, badkamer e.d. kan besproken worden. Daarnaast is er een uitgebreide keuze tussen het in- en exterieur.

De voornaamste reden om voor een chalet te kiezen, is vanwege de goede kwaliteit. De isolatie is uitstekend, beter dan die van een stacaravan, de deuren zijn royaal en zwaar uitgevoerd, de keuken is degelijk en de tussenwanden zijn zeer stabiel. Voor de buitenbekleding is de keuze divers. Kortom, een chalet voelt aan als een huis en daar is niets te veel mee gezegd. Net als een huis, is een chalet ook deugdelijker gebouwd en gaat daarom vaak langer mee dan een stacaravan. Een nieuw chalet wordt zonder meubelen geleverd. Een enkele keer ook zonder stoffering. (Casco.)
Dit heeft als voordeel dat je de ruimtes geheel naar eigen smaak kunt inrichten.

Het verschil?

Het onderscheid (verschil) tussen stacaravans en chalets zit hem in de productiemethode. Stacaravans worden in grote aantallen tegelijk gemaakt en er zijn vrijwel geen veranderingen mogelijk. Het grote voordeel van een stacaravan is dat deze doorgaans een uitgekiende indeling heeft met een smaakvol interieur. Stacaravans worden veel in Engeland en in kleinere aantallen in Nederland – Duitsland en Polen geproduceerd. Chalets daarentegen worden doorgaans in Nederland en gedeeltelijk in Duitsland geproduceerd. Vrijwel ieder chalet is uniek vanwege de grote vrijheid in maten en uitvoeringen. U kunt het chalet dus helemaal op maat laten maken. Dit is echt vakmanschap; te zien aan de mooie afwerking, zware materialen en goede isolatie. Ja. een stacaravan kan er ook goed afgewerkt uitzien, maar qua duurzaamheid, materialen keuzes en isolatie loopt een chalet mijlen ver voor ten opzichte van een stacaravan. 

Is de keuze moeilijk? Chaletbouw-KC denkt met u mee.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)