Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Gestelde eisen chalet

Eisen chalet

Aan welke (vereisten) eisen moet een chalet voldoen?

Het chalet is voor veel mensen een vakantiewoning, maar dient soms ook als tijdelijke woning. Permanent wonen in een chalet is mogelijk, maar dit is afhankelijk van het beleid van de gemeente. Met betrekking tot chalets is er veel wetgeving, dit heeft juridische gevolgen voor de bezitter. Een chalet kopen? Lees over de eisen waaraan deze moet voldoen en vraag het aan de camping, als het chalet op een vakantiepark komt te staan. 

eisen checklist

Een chalet is onroerend goed:

In veel gevallen wordt een chalet als onroerend goed aangemerkt. Dit is van toepassing wanneer een chalet duurzaam is verenigd met de grond: deze is gebouwd om te blijven staan voor onbepaalde tijd.

De wetgeving zegt dat de eigenaar van de grond door natrekking ook eigenaar wordt van een chalet die hierop geplaatst is. Bij een huurovereenkomst mag de eigenaar van een chalet deze wegnemen, bijvoorbeeld bij opzegging van de huurovereenkomst. In veel recreatieparken of op campings is het mogelijk recreatiegrond aan te kopen. Het is belangrijk de grond waarop een chalet komt te staan goed te regelen door middel van koop, erfpacht of huur.

eisen - euro

Vereisten (eissen) aan een chalet:

Met betrekking tot verplaatsen mag je niet zomaar met iedere chalet de weg over. De maximale breedte mag 3 meter zijn, de maximale lengte 15 meter. Voor bredere of langere voertuigen is ontheffing nodig. Gezien in veel gevallen de drie meter grens te krap is, kiest men vaak voor een bredere chalet. In dit geval, als er met Chaletbouw-KC is afgesproken dat deze het chalet plaatst, zorgt Chaletbouw-KC ook voor de ontheffing.

Dieplader voor transport chalet

Kleur van een chalet:

Je ziet vaker dat er niet alleen bepaalde eisen gesteld zijn aan de kleur of de buiten inrichting van een chalet, maar soms ook aan de binnen inrichting. Een aantal vakantieparken kiest voor een bepaalde kleur of laat dit geheel vrij. Het is belangrijk om zoiets vooraf te bespreken met het park, ook met betrekking tot parkeren van de auto en het toestaan van huisdieren.

Privacy:

Voor optimale privacy wordt er veelal een erfafscheiding of tuinhek om het chalet geplaatst. Dit is niet overal toegestaan: informeer vooraf bij de grondeigenaar, de campinghouder of het recreatiepark.

Brandveiligheid van een chalet:

In verband met brandveiligheid moeten chalets minimaal 3 tot 5 meter van elkaar af staan, afhankelijk van de situatie. Comfort is in een chalet is belangrijk, elektrische apparaten zorgen voor veel gebruiksgemak. Het chalet moet daarom voorzien zijn van een goede ventilatie en verbranding toestellen, zoals kachel en geiser,  moet men jaarlijks controleren. Uiteraard zorg je voor de aanwezigheid van een brandblusser en branddeken en ga je veilig om met, indien van toepassing, gas(flessen) en toestellen.

Aansluiting op nutsvoorzieningen:

Wanneer men een chalet plaatst, is het belangrijk dat deze wordt aangesloten op nutsvoorzieningen. Dit is gas, water en stroom (elektriciteit), wat weer het woongenot verhoogt. Het aansluiten gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf, maar soms zorgt het vakantiepark voor de aansluiting. Informeer vooraf naar de mogelijkheden en de kosten.

De chalet inrichten:

De ideale chalet is voorzien van keuken, badkamer en toilet. Afhankelijk van de afmeting bestaat deze verder uit een woongedeelte en één tot meerdere slaapkamers. Hou met het inrichten van de stacaravan rekening met opbergruimte, bij voorkeur kasten die tot aan het plafond reiken. Hiermee bereik je maximale opbergruimte zonder ruimteverlies.

Stapelbedden zijn handig voor kinderen, daarnaast zijn ze ook in extra grote formaten te koop, geschikt voor volwassenen. Hiermee creëer je twee keer zoveel slaapplekken binnen dezelfde ruimte.

Chaletbouw-KC denkt graag mee in het verwezenlijken van uw Droomchalet.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)