Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Alternatief nieuwe chalet

Alternatief

Wat kan een alternatief zijn voor een nieuwe chalet?

Echt veel alternatieven voor chalets zijn er helaas niet, maar we kunnen wel een paar ideeën geven.

Goede tweedehandse chalet.

Container woning.

Stacaravan.

Daarnaast zijn er genoeg alternatieve sites op internet, om een andere chalet of stacaravan te kopen, zoals marktplaats, maar of je daar blij mee moet zijn? De ervaring leert dat de verkopers vaker de gebreken niet (goed) melden of kennen maar ook dat het chalet ouder is dan opgegeven. Ook is de prijs vaker naar verhouding te hoog, zelfs na het afdingen.

Onze advies is daarom ook, zorg dat er bij de bezichtiging c.q. koop er een deskundige bij is en vergeet ook niet, de opname is “slechts” een moment opname. Dus ook na de opname kunnen onvoorzienbare gebreken te voorschijn komen 🙁

Elke alternatief, zoals een chalet, heeft (behoort!) een type plaatje te hebben, of er is in één der balken onder het chalet een nummer in gebrand, gestants of gelast. Controleer ALTIJD dit nummer bij de leverancier van het chalet, stacaravan, tuinkantoor of container woning. Dit kan veel ellende besparen.

Met bovenstaande gegevens, vraag ook de leverancier naar een richtprijs, zodat je niet teveel betaald. Ook hier, de richtprijs is mede afhankelijk waar het object zich bevindt en de staat van het object.

Controleer of laat het framewerk ook goed controleren. Als het frame werk slecht is, kan het chalet, stacaravan, containerwoning of tuin kantoor breken. Dit gebeurd vaker als een chalet, stacaravan, containerwoning of tuin kantoor lang op dezelfde plaats staat, de wiellagers aangeroest zijn, waardoor dezen niet of niet goed meer ronddraaien én er komt kracht op om het chalet, stacaravan, containerwoning of tuin kantoor om te verplaatsen…

En ja, let ook op de dakgoten en kitnaden. Vooral bij Engelse chalets en stacaravans zijn de dakgoten te smal, hierdoor zorgen bladeren voor verstoppingen en kan water hierdoor naar binnen lopen…

Alternatief

Onvoorzienbare gebreken?

Om een voorbeeldje te noemen, wist u dat er (een hoop) stacaravans en chalets bestaan waar de dragende bodem bestaat uit spaanplaat? Wat gebeurd er met spaanplaat als dit vochtig wordt?
Juist, het wordt vier keer zo dik en je zakt er zo doorheen. Vaak zien of herkennen “leken” dit euvel niet.
Wel moet erbij verteld worden dat tegenwoordig de meest gebruikte spaanplaat in de stacaravans en vroegere chalets bestaan uit water werende spaanplaat, vaak herkenbaar aan de groene kleur. Dat dit water werend is, zegt niets over het feit dat dezen op termijn toch water kunnen opnemen. Zeker bij plekken die vochtiger zijn, zoals bij deuren en onder ramen. Ook als in water werende spaanplaat gaten geboord zijn voor b.v. leidingen en afwateringen of geschroefd zijn, ontstaan er zwakke plakken. Daarom zie je tegenwoordig weinig stacaravans met spaanplaat bodem. 

En nee, ook Chaletbouw-KC gebruikt nergens spaanplaat voor, noch in onze chalets, noch in stacaravans.

Zo zijn er tal van voorbeelden voor alternatieve opties voor chalets en stacaravans te noemen, vandaar de opmerking, zorg bij aankoop van een tweedehands chalet, stacaravan of container woning dat er iemand bij komt te kijken die er inzicht op heeft. Er zijn diverse alternatieve modellen in omloop, elk met hun voor-, maar ook nadelen.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)