Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Chalet renoveren

Chalet renoveren

Chalet renoveren.

Overweegt u verbouw, aanbouw, renovatie of reparatie van uw huidige chalet, stacaravan, bungalow, of iets dergelijks? Dan bent u bij Chaletbouw-KC aan het juiste adres. Door onze jarenlange bouwkundige ervaring kunnen wij (bijna) iedere klus vakkundig uitvoeren. Ook maken wij van te voren  een vrijblijvend een offerte aan, zodat u weet waar u aan toe bent en wat het u kost.

Advies over renoveren.

Zoals u op meerder pagina’s op de site kunt lezen, kunt u ook voor advies bij ons terecht, ook over chalet renoveren, maar ook over renoveren van stacaravans, tuinkantoren of container woningen. Neem hiervoor contact met ons op voor een deskundig advies omtrent bijvoorbeeld het aanpassen, verbouwen, verplaatsen, of verkopen van uw bezit. Tevens is het uiteraard mogelijk om ter plekke af te spreken.

Kat in de zak.

Soms koop je een chalet, om er later achter te komen dat je een “”kat in de zak” gekocht hebt. En dan? Dan zijn er maar een paar opties, zoals proberen de koop ongedaan te maken, doorverkopen of het chalet renoveren… Ook als een chalet, tuinkantoor, stacaravan of containerwoning ouder wordt, net als bij mensen, kunnen er gebreken komen. Dit is helaas niet te voorkomen. In veel gevallen is het gelukkig wel op te lossen, maar ook hier, tot een bepaalde grens. Hier kan Chaletbouw-KC u helpen met raad en daad. Neem hier voor contact met ons op, dan kunnen we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen én of het lonend is.

occasion
Miauw

Gevelbekleding.

Als voorbeeld: De verkopende partij is er niet meer of is failliet. Wat dan? Afhankelijk de renovatie, kan Chaletbouw-KC uitkomst bieden. Soms is er gekozen voor een gevelbekleding die achteraf niet aan de eisen voldeed. Wat ik bedoel is b.v. dat gevelbekleding van Canexel sneller rot dan ooit verteld of verwacht was…. Gevolg, overal lekkages, rotte plekken, waarde vermindering en het uiterlijke schoon is een stuk minder; het woongenot is verminderd. En nu? Bijwerken en verven? Dit is helaas een tijdelijke oplossing. Het euvel komt snel weer terug, zelfs in ernstigere vormen. Chaletbouw-KC kan uw chalet opnieuw bekleden. Dit is vaak gunstiger dan een nieuwe chalet kopen en u bent van de ellende af. 

chalet renoveren

Ook houten chalets kunnen bekleed worden met kunststof gevelbekleding.
Met voordeel is, meer isolatie, dus minder stoken en niet meer jaarlijks schilderen; het onderhoud wordt een stuk minder en het chalet ziet er ineens een stuk jeugdiger uit.

 • Profex en Eurotexx kunststof dubbel rabatdelen zijn erg sterk, kleurvast en weerbestendig.
  Dat betekent onderhoudsarm, nooit meer schilderen en toch een houtgetrouwe uitstraling.
  Daarnaast verhoogt het de waarde, uitstraling en genot van je chalet.
 • De dubbel rabatdelen van Profex en Eurotexx hebben ten opzichte van andere merken een verwachte levensduur van 30 jaar of langer en hebben jarenlange kleurvastheid.
  Dit is uniek en daarom kan ook tot 10 jaar fabrieksgarantie garandeert worden.
 • De kunststof (dubbelle) rabatdelen van Profex en Eurotexx zijn in diverse kleuren leverbaar.

Dak lekkages.

Ook het dak is soms een probleem. Er komt flinke regen aan en het dak begint ineens te lekken.
Tja, wat dan? Dan is er een groot probleem, maar Chaletbouw-KC kan u helpen het dak weer water dicht te maken of deze zelfs op locatie te vervangen.

Waterleidingen.

In de wintertijd, als we spreken van nachtvorst, EN we spreken van een lege chalet, behoord het water van de douche, wc en waterleidingen afgetakt te zijn. Soms wordt dit vergeten door de eigenaar. Koperen leidingen krimpen bij kou, water zet juist uit bij kou. Gevolg, waterleidingen kunnen kapot vriezen en het chalet veranderd is een zwembad.

Kapot gevroren leiding

Als eerste zal het water van het chalet gehaald moeten worden, door de hoofdkraan dicht te draaien. Het chalet moet worden gedroogd, de defecte water leiding opgespoord worden en hersteld moeten worden. Klinkt eenvoudiger dan het is. Soms moet een chalet gedeeltelijk gedemonteerd worden om bij de leidingen te komen. Soms is het chalet of stacaravan van Engelse makelarij. Je zit dan ineens vast aan Engelse maten i.p.v. metrische maten. In Europa wordt vaak 22 mm als hoofdleiding gebruikt. Aftakking van de hoofdleiding zijn vaak diameter 15 mm, zoals douche-, bad– en keukenkraan, terwijl de toilet, toiletkraan en wastafelkraan vaak diameter 12 mm zijn. Standaard schroefmateriaal zit niet in Engelse modellen. Leidingwerk is ook vaker niet gestandaardiseerd bij Engelse modellen. Vaak worden de volgende leidingen gebruikt: 3/8″, 1/2″, 5/8″, 3/4″ of 1″. Mocht je pech hebben, zijn dit ook nog kunststof leidingen.

Lekkende of defecte ramen.

Ook ramen kunnen kapot gaan. De ramen kunne gaan lekken of kapot gaan, doordat er b.v. een voetbal tegen aan komt. Dit is trouwens ook een reden dat op veel campings niet of alleen op bepaalde plaatsen gevoetbald mogen worden.

voetbal

Tegenwoordig bestaan veel ramen van chalets, tuinkantoren, containerwoningen en stacaravans uit kunststof in een bepaalde (RAL) kleur. Daarnaast zijn de ramen per type chalet verschillend, zelfs al komen dezen bij dezelfde leverancier vandaan. Ook de wanddikte waar het raam zit, speelt een rol. Je kunt dus niet zomaar een raam compleet vervangen. Je zit vast aan het type raam, kleur, afmetingen en breedte van het raam. Als je een chalet hebt met donker omrande ramen, valt een raam met witte omkasting wel erg op. 

Onnodig te zeggen, zeker bij regen heb je met een gebroken raam een probleem. Deze moet daarom z.s.m. vervangen of gerepareerd worden.

Regenbui

Dak van een chalet renoveren.

Het dak wordt opgebouwd van hoge kwaliteit vurenhouten spanten constructie met daarop underlayment plaat. Op het underlayment plaat brengen we een damp-open folie en werken deze af met metalen dakpanplaten. Het voeren het regenwater af door vier regenpijpen in bijpassende kleur op iedere hoek van het chalet. Het dak werken we rondom af met een kunststof boeiboord met aluminium daktrim aan de bovenzijde. Tussen het dak en plafond brengen we damp werende isolatie folie aan, zodat door natuurlijke ventilatie het dak geventileerd wordt.

Klink leuk en interessant, maar ook aan gedacht dat een dak kan gaan lekken? Dan kan renovatie de oplossing zijn. Soms kan renovatie zelfs ter plekke uitgevoerd worden, door b.v. uw chalet rondom in de steigers te zetten of via een knik-telescoophoogwerker te werken om het dak van uw chalet te renoveren of te repareren.

knik-telescoophoogwerker voor chalet renoveren

Chaletbouw-KC denkt graag mee in het verwezenlijken van uw Droomchalet, zowel van binnen als van buiten!”

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

 • Spelfouten
 • Verkeerde zinsopbouw
 • Onvolkomenheden
 • Missende informatie
 • Foutieve of misleidende informatie
 • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)