Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Aankoop van chalet

Aankoop van een Chalet

Al een keuze gemaakt voor de aankoop van een chalet?

Vergeet niet, Chaletbouw-KC denkt graag mee in het verwezenlijken van uw Droom Chalet en staat U bij met raad en daad bij met de aankoop van een chalet.

Uw droom chalet.

In de vorige deel van de website heeft u zich al kunnen oriënteren voor uw droom chalet. Zijn er nog open eindjes? Schroom niet en neem contact met Chaletbouw-KC op. Zijn er geen vragen meer, beginnen we met het inrichten van het chalet. Digitaal is een catalogus gemaakt met de complete inrichting van elke te leveren droom chalet van Chaletbouw-KC.

Deze catalogus begint met de pvc vloeren en eindigt bij het dak. En nee, deze catalogus is niet online beschikbaar; deze wordt gebruikt voor eigen klanten, ter plekke.

Voorbeeld van de catalogus.

Catalogus voorbeeld van aankoop van een chalet. aankoop
Voorbeeld vloerbedekking badkamer

* Bij een casco vervalt uiteraard de catalogus, bij een occasion chalet vervalt de catalogus gedeeltelijk. De catalogus is enkel bedoelt voor klanten die een nieuwe chalet kopen.

Als eerst, waarom deze catalogus?

In deze catalogus staan alle aspecten beschreven die bij de aankoop van een chalet meegeleverd (kunnen) worden.
De aspecten zijn :

 • Kleur en soort gordijnen.
 • Wat soort behang of verf aan de muur.
 • Welke type en model deuren.
 • Afmetingen en aantal ramen.
 • Soort en type  verlichting.
 • Type douchecel.
 • Soort verwarming.
 • Enzovoort.

In deze catalogus staan naast de kleuren, maar ook plaatjes alle onderdelen zoals b.v. de keukens.

Iedereen weet dat keukens in diverse groten en maten leverbaar zijn. Daarnaast heeft de ene keuken een afwasmachine erbij, de andere keuken weer niet. Door andere keuken uit onze catalogus te kiezen, veranderd de totaal prijs van het chalet. De prijs van het chalet kan hierdoor hoger, maar ook lager uitvallen. Door de catalogus stap voor stap door te werken ziet u ook direct wat het chalet moet gaan kosten, zonder te wachten tot een calculator de prijs berekend heeft. De prijs komt er immers direct uit rollen en u weet direct waar u aan toe bent. Is de prijs akkoord, kan er op knopdruk een koopcontract afgedrukt worden.

Betalingsconditie.

Standaard hanteerd Chaletbouw de volgende drie betaling termijnen het de aankoop van een nieuwe chalet:

 1. 50% betaling bij aanvang order.
 2. 25% wanneer het chalet in de laatste bouwfase bevindt.
 3. 25% bij oplevering.
Handen schudden, tuinkantoor, indeling van een chalet,

De betalingscondities voor een occasion, goede tweedehandse chalet, varieert. Dit heeft ook met de prijsklasse te maken. Vaak zijn hier twee betaling termijnen van kracht.

 1. 80% betaling bij aankoop chalet.
 2. 20% bij oplevering.

Garantie.

De garantie bij de aankoop van een chalet start op het moment dat het chalet geheel afgemonteerd is, met alles erop en eraan, zodra deze gereed op zijn plek staat. (Tenzij anders is afgesproken!) De garantie op het chalet zelf loopt op tot maximaal 10 jaar, afhankelijk over wat voor type of model chalet we het hebben. Op de inboedel zit standaard de fabriek garantie, met als uitzondering dat daar de garantie begint te lopen, zodra Chaletbouw-KC deze spullen ingekocht heeft.

Waarom is dat zo?

Stel dat op b.v. op de verwarmingsketel twee jaar fabrieksgarantie zit. De garantie begint te lopen, zodra deze ingekocht en geleverd is. De planning is, dat de verwarmingsketel halverwege het bouw proces binnen komt. Zo is er ruim tijd om deze in te bouwen, aan te sluiten, af te stellen, testen en in werking te zetten. Zou de verwarmingsketel pas op het laatste moment binnen komen, en blijken dat deze niet naar behoren werkt, is er een probleem. Het chalet kan mogelijk niet op tijd compleet geleverd worden.

Door de verwarmingsketel ruim op tijd te laten komen, kunnen deze problemen opgelost worden, voor de afgesproken leverdatum. Als klant merkt u hier dan niets van. Dit voorkomt stress en hoofdpijn. De reden dat chaletbouw-KC de verwarmingsketels niet op voorraad heeft, is mede doordat niet in elke chalet dezelfde verwarmingsketel zit. (B.v. doordat de ene chalet in de winter bewoond is en heeft hierdoor zwaardere verwarmingsketel nodig). Anderzijds wordt zo gegarandeerd dat de verwarmingsketel nieuw is en niet een jaar “op de plank” heeft gelegen. Daarnaast de garantie kwestie.

Het gevolg daarvan is dat in bovenstaande voorbeeld, de verwarmingsketel al een maand in onze bezit is, voordat de klant deze krijgt. Normaal gesproken niets aan de hand, maar wat als de verwarmingsketen het net zou begeven na b.v. net voor de tweede jaar bij de klant? De verwarmingsketel is dan wel 2 jaar en één maand oud. De garantie periode is dan helaas net verstreken… Geen garantie dus? Nee, dat is ook niet helemaal waar. In onderling overleg komen we er wel uit. Beide partijen moeten wat water bij de wijn doen. 

Daarnaast kan de garantie (gedeeltelijk) komen te vervallen bij achterstallig onderhoud.
Om een voorbeeld te noemen uit de praktijk, een verwarmingsinstallatie behoort jaarlijks nagekeken en onderhouden te worden door een erkend persoon of bedrijf, i.v.m. rookgassen en brandgevaar. (Ook voor de verzekering). Sommige mensen vinden dit overbodig en besparen hierop of doen het zelf, zonder de richtlijnen of de papieren hiervoor te hebben. Het verwarmingssysteem kan hierdoor gevaar opleveren, afwijkend gedrag vertonen of stoppen met werken.

Is de keuze moeilijk? Chaletbouw-KC denkt met u mee.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

 • Spelfouten
 • Verkeerde zinsopbouw
 • Onvolkomenheden
 • Missende informatie
 • Foutieve of misleidende informatie
 • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)