Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Veranda en overkappingen

Veranda, opstapje en overkappingen

Wat is een veranda?

In het kort, een veranda is een leuke uitbreiding van het woon en leefgedeelte. Een veranda is een aanbouw aan een woning, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer kan de bestaande vloer zijn, maar meestal is een houten vloer aanwezig die gelijk met de vloerhoogte die binnenshuis doorloopt. Met zomerse temperaturen kun je mooi buiten zitten. Heerlijk toch? Buiten gaan eten, van het weer genieten en noem maar op. Geen wonder dat steeds meer mensen een veranda bij het huis, stacaravan of chalet (laten) bouwen.

Veranda, opstapje en overkappingen

Wat is een overkapping?

Een overkapping, als we spreken over een chalet stacaravan of containerwoning, is een veranda met een dak, vaak gemaakt van doorzichtig kunststof. Door de veranda is verhoogt, omdat de deur of deuren vaker ca. 50 cm boven de grond staan. (Maaiveld.)  De bovenkant van de veranda ligt ongeveer gelijk aan de vloer hoogte van het chalet, stacaravan of container woning. Het hoogte verschil naar de grond, de ca. 50 cm. wordt of met een paar traptreden overbrugt of doormiddel van een schuine oprijgedeelte overbrugt. Ze kunt u ook bij regenachtig weer, droog buiten zitten.

Een tweede huis.

Een chalet is vaak een tweede huis. Dus waarom daar (ook) geen veranda plaatsen? Een idee?
Wanneer je een (droom) chalet koopt, is deze dan compleet? Van binnen grotendeels wel, maar buiten niet. Als je een chalet koop, is het een “thuis op wielen.” Ja, ook de wielen worden wel vaak netjes weg gewerkt. Je ziet de wielen dan niet. Maar doordat het chalet op wielen staat, zit hierdoor de deuropening(en) snel ca. 50 cm boven het maaiveld. (Grond). Veel mensen lossen het op door bij een chalet of caravan een trapje bij te bestellen.

Wat ook een hele leuke oplossing kan zijn, is een kleine (overdekte) veranda te plaatsen. Bij de deur, of van deur naar deur. Een overdekte veranda biedt weer de mogelijkheden om toch bij hogere buiten temperaturen droog buiten te zitten. Hiervoor biedt Chaletbouw-KC ook een goede oplossing.

Nee, door b.v. niet de palen direct in de grond te plaatsen, waardoor dezen na een aantal jaren aangetast zijn door vocht, of zelfs doorgerot zijn, maar door alles netjes op betonpoeren te plaatsen.

De betonpoeren, bovengedeelte, steekt een aantal centimeter boven het maaiveld (bodem) uit, waardoor het hout de grond niet raakt. Vocht uit de bodem kan hierdoor niet in het hout trekken, waardoor de houten palen niet rotten.

betonpoer voor veranda en overkapping
Betonpoer

De levensduur van de verticale houten balken (palen) worden hierdoor verlengd.
Ook is “volbad ïmpregnatie” van het hout mogelijk.

Afdakje.

Op veel campings mag een veranda geplaatst worden. Echter, op sommige camping mag er b.v. geen afdak boven de veranda worden. Informeer eerst bij uw camping, (als uw droomchalet tenminste op een camping staat) naar de richtlijnen.

De veranda’s (overkapping of hoog terras) zijn in drie categorieën verdeelt. Hoog model met overkapping, middel model en laag model.

Voorbeelden van veranda's.

veranda
Laag model
veranda
Middelhoog model
overkapping
Hoog model met overkapping

Rolstoel vriendelijk?

Jazeker, dat kan i.p.v. een paar traptreden kan er een schuine oprij gedeelte gemaakt worden, eventueel met een leuning. Naast onze modellen, die op maat voor de klant gemaakt kunnen worden, kan de klant ook met eigen ideeën komen. Dezen kunnen vrijwel altijd uitgevoerd worden. Ook is er een keuze tussen het raamwerk van de veranda’s. Dezen kunnen gecombineerd worden, maar ook klant specifiek gemaakt worden. Standaard is er keuze uit een aantal modellen raamwerk.

raamwerk
45 graden aflopend raamwerk.
raamwerk
Verticale raamwerk.
raamwerk
Gekruiste raamwerk.
raamwerk
45 graden oplopend raamwerk.
raamwerk
Leeg raamwerk of ruimte voor eigen ideeën
raamwerk
Gecombineerd raamwerk
(Alle combinaties zijn mogelijk)

Overkapping.

Spreken we over een overkapping, wordt de overkapping standaard geleverd van polycarbonaat, Deze meerwandige (drie wandige) kanaalplaten zijn voorzien van een Uv-filter en zijn 16 mm dik. De polycarbonaat platen zijn in zowel helder (doorzichtig) als in de kleur opaal (dof) te leveren.

polycarbonaat
Vooraanzijde polycarbonaat

Overdekte veranda in 3D.

Opstapjes.

Naast verschillende soorten veranda’s en poortjes, levert chaletbouw-KC ook opstapjes (op maat). Hiervoor is de keuze uit vier verschillende soorten materiaal.

De opstapjes kunnen in verschillende uitvoeringen gemaakt worden, alsmede geleverd worden in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ook hier geldt wederom, ook opstapjes kunnen naar in eigen design aangeleverd, ontworpen en gemaakt worden. 

Wilt u uw opstapje gecoat hebben, is het advies, als de opstapje bij de kuststrook geplaatst wordt, om deze te dubbel coaten i.v.m. de zoute lucht.

Chaletbouw-KC denkt mee, in alle zaken die met chalets te maken hebben.

42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)