Menu

Welkom op de site van
Chaletbouw-KC

De specialist in Chaletbouw, stacaravans en container woningen.

Kan Chaletbouw-KC de gevel bekleding van een chalet opknappen? B.v. stormschade ?

Een enkele keer, zoals in de herfst en winterperiode, kan een chalet, stacaravan of tuinkantoor door stormen en vallen takken of bomen beschadigd raken 🙁 Dan is er een uitdaging. En nu?
  • Als eerste moeten de eigenaren c.q. bewoners de beschadigde plek(ken) met b.v. dik landbouw plastic, hout en/of duct-tape de beschadigingen afdekken. Dit voorkomt dat er regenwater tussen de wanden komt en het chalet, stacaravan of tuinkantoor onder water komt te staan. Tussen de wanden liggen immers stroom kabels en stroom met water gaat niet samen.
In de volgende moet er op hele korte termijn een oplossing komen. Wanneer de gevelbeplating kapot of gebarsten is, zullen dezen vervangen moeten worden. Betreft het een oudere chalet, stacaravan of tuinkantoor, zal van te voren bekeken moeten worden of reparatie rendabel is. Hoe ouder een chalet, stacaravan of  tuinkantoor is, hoe minder deze waard is.
  • Met een beetje geluk is alleen de gevelbekleding kapot. Deze kan vervangen worden. Nadeel: Wordt enkel het defecte gedeelte vervangen, kun je kleur verschil blijven zien; dit is niet te voorkomen; door zonlicht, UV straling en ouderdom.  Kunststof verkleurt nu eenmaal. Ook kunnen er kleur verschillen in het kunststof zelf zitten. (Idem als er een raam kozijn of deur vervangen moet worden.) De eigenaar (verzekering) beslist hierover; of enkel de schade vervangen, of de complete zijwand(en) vervangen.
Zit de schade op het dak, zal het dak gedeeltelijk gedemonteerd worden. Het probleem moet opgelost worden, dak beplating vervangen worden en alles weer netjes dicht gemaakt moeten worden. Dus, ja, een chalet, stacaravan of tuinkantoor kan in zijn geheel opgeknapt worden.
42afc583-3ffb-4aa3-ba22-e2a45b2af36f

Congratulations!

Welkom op de site van Chaletbouw-KC

Wij verwachten dat de site op 1 mei 2021 volledig operationeel is.

Tussentijds verwijzen wij u naar onze oude site, chaletbouw-kc.com

over ons

Beste bezoeker, bezoekster,

Welkom op de site van Chaletbouw-KC.
We zijn nog druk bezig om de site volledig operationeel te maken.

We weten dat er nog een paar fouten op de site bevinden; dezen worden z.s.m. verholpen.

Ziet u zelf ook nog fouten, zoals:

  • Spelfouten
  • Verkeerde zinsopbouw
  • Onvolkomenheden
  • Missende informatie
  • Foutieve of misleidende informatie
  • enz.

Wilt u ons op de hoogte brengen, en wij dit z.s.m. kunnen oplossen?

Jaaa, we zijn online :)